Koninklijke familie loopt over oranje loper langs de dansers.

Route

Zaterdag 27 april viert de Koning met zijn familie zijn verjaardag in Emmen. Wij willen van deze Koningsdag een prachtig feest maken, samen met jullie. De Koning en zijn familie maken een wandeling door het centrum van Emmen. De koninklijke wandeling start om 11.00 uur en wordt zaterdag 27 april live uitgezonden door de NOS op NPO1. Het kaartje met de route vind je op deze pagina.

De wandeling start op het Noorderplein. Daarna wandelen Koning Willem-Alexander, leden van het koninklijk gezin en leden van de koninklijke familie via de Hoofdstraat naar het Marktplein. De wandeling gaat verder via de Hoofdstraat (tussen Lindenhof en Hospershuis) naar de ingang van het Rensenpark om dan via het Kerkplein richting het gemeentehuis te lopen. Tenslotte wandelen ze via het skatepark en Wildlands naar het Raadhuisplein. Daar wordt het bezoek feestelijk afgesloten op het hoofdpodium.

Tijdens de wandeling loopt de koninklijke familie langs een aantal pleinen waar verschillende thema’s het verleden van onze gemeente met het heden verbinden. Dit geeft de kans om de ambities van Emmen te laten zien. Bekijk het programma. 

In totaal is de koninklijke familie zo’n twee uur aanwezig in Emmen. Als we verschillende dorpen en wijken in onze gemeente zouden bezoeken, kost dat te veel reistijd waarin we niets aan Nederland kunnen laten zien. Daarom is de route in het centrum van Emmen. We laten aan de Koning én aan heel Nederland zien dat Emmen en de regio veelzijdig zijn en dat je hier goed kunt wonen, werken, studeren en recreëren. Ruimte, Energie en Trots staan centraal en zitten in het hart van alle Emmenaren.  

Koningsdag in Emmen vieren

Je kunt niet overal langs de route staan. Er zijn bij het Raadhuisplein en bij de Grote Kerk plekken gereserveerd voor bijvoorbeeld pers en mensen met een (fysieke) beperking. Kies vooraf één plek langs de route. Het wordt zo druk dat je niet met de Koning en zijn familie mee kunt lopen. Om langs de route te staan hoef je geen ticket te kopen. Je vindt hier alle informatie die je moet weten als je Koningsdag in Emmen komt vieren.

Doedels

De route is aangekleed met doedels, gemaakt door Emmense inwoners. Doedels zijn simpele tekeningen. We hebben meer dan 3600 doedels ontvangen, waarvan we ruim 2700 tekeningen konden gebruiken. Van deze tekeningen maakten we patronen, die je terugziet op vlaggen, banners én zelfs de oranje loper waarover de Koning en zijn familie op Koningsdag door het centrum van Emmen lopen.