Doedels van dieren, kroontjes, bloemen, fiets, hunebedden in het blauw.

Route

Zaterdag 27 april viert de Koning met zijn familie zijn verjaardag in Emmen. Wij willen van deze Koningsdag een prachtig feest maken, samen met jullie. De Koning en zijn familie maken een wandeling door het centrum van Emmen. Het kaartje met de route vind je op deze pagina.

Koning Willem-Alexander, leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke familie beginnen hun bezoek aan Emmen op Koningsdag op het Noorderplein. Daarna wandelen zij via de Hoofdstraat naar het Marktplein. De wandeling gaat verder via de Hoofdstraat (tussen Lindenhof en Hospershuis) naar de ingang van het Rensenpark om dan via het Kerkplein richting het gemeentehuis te lopen. Vanaf daar legt de Koninklijke familie het laatste deel van de route af. Via het skatepark en Wildlands wandelen zij naar het Raadhuisplein. Daar wordt het bezoek feestelijk afgesloten op het hoofdpodium.

Pleinen

De Koninklijke familie komt tijdens de wandeling langs een aantal pleinen waar verschillende thema’s het verleden van de gemeente met het heden verbinden. Dit geeft de kans om de ambities van Emmen te laten zien.  Half maart wordt er meer bekend over het volledige programma.

Download de routekaart

 

Vraag en antwoord

De koninklijke wandeling start om 11.00 uur en wordt zaterdag 27 april live uitgezonden door de NOS op NPO1. In principe wordt de route in twee uur tijd afgelegd.  

Op de kaart hierboven zie je de route die de Koning en zijn familie gaan lopen.  

Dat is nog niet duidelijk. Langs de route moeten er ook plekken zijn voor bijvoorbeeld pers en mensen met een beperking. Begin april weten we hier meer over. Je leest deze informatie dan ook op deze pagina.  

Voor de beste plek moet je vroeg zijn. 

Ja, het is alleen nog niet duidelijk waar deze plekken zijn. Begin april weten we hier meer over. Je leest deze informatie dan ook op deze pagina. 

Nee, je hoeft geen ticket te kopen om langs de route te kunnen staan. Voor mensen met een beperking reserveren we speciale plekken. Het is nu nog niet duidelijk waar deze plekken zijn. Begin april weten we hier meer over. Je leest deze informatie dan ook op deze pagina.   

Ja, dat mag. De organisatie kan je hierbij niet helpen. Cadeaus aan de Koning en zijn familie worden direct doorgegeven aan medewerkers van de Dienst Koninklijk Huis. Duurzame cadeaus worden geregistreerd. Bij cadeaus die niet houdbaar zijn, zoals bloemen en eten, wordt per cadeau gekeken wat ermee gebeurt.  

We maken met inwoners en ondernemers een programma voor het centrum. Het programma is nu nog niet bekend. Zodra dit bekend is, lees je dat bij programma. 

We praten met onze Erkende Overlegpartners (EOP’s) in de dorpen en wijken om te kijken hoe we ook daar met inwoners Koningsdag te vieren. De activiteiten in de dorpen en wijken zijn nu nog niet bekend. Zodra dit bekend is, lees je dat op bij programma.