Info & Contact

Heb je een vraag over Koningsdag in Emmen? Bel dan naar 14 0591.

Logo

Wij geloven in de kracht van creativiteit en herkenbaarheid. Daarom kun je ons koningsdaglogo en huisstijl gebruiken voor creatieve ideeën! Alle informatie vind je op de pagina huisstijl.

Waarom Koningsdag in Emmen

Het is jaren geleden dat de Koninklijke familie Koningsdag in Drenthe vierde en nu komen ze naar Emmen! Onze gemeente ligt mooi centraal in de regio Zuidoost-Drenthe. Bekijk hier de route die de Koninklijke familie wandelt tijdens Koningsdag 2024.  

Wat kost Koningsdag?


Koningsdag is een groot evenement. Er komt veel kijken bij de organisatie en het maken en uitvoeren van het programma. We willen dat Koningsdag een feest wordt voor iedereen, dus organiseren we ook iets voor dorpen en wijken. Zodat het ook daar feest is. We maken ook kosten voor bijvoorbeeld communicatie zodat iedereen weet wat er te doen is in onze gemeente. Om de dag goed te laten verlopen, moeten we ook bijvoorbeeld wegen afsluiten en verkeersregelaars inzetten. Koningsdag in Emmen kost in totaal € 2,3 miljoen. De provincie Drenthe betaalt een miljoen euro daarvan. Gemeente Emmen betaalt dus € 1,3 miljoen. Een deel van dat bedrag, maximaal €300.000,, is bedoeld voor lokale veiligheidskosten, zoals het afsluiten van wegen. We halen zoveel mogelijk lokale en regionale bedrijven bij de uitvoering van het programma. Dat doen we door bijvoorbeeld spandoeken en programmaboekjes bij een Emmens bedrijf te laten drukken.   

Wat krijgen we ervoor terug?


En Koningsdag kost niet alleen geld, het levert ook geld op! Het biedt ons de kans om aan heel veel tv-kijkers te laten zien hoe mooi Emmen is om te bezoeken, wonen en werken. Bedrijven kunnen zich er goed laten zien en natuurlijk is er ook veel aandacht voor Wildlands. Alle gemeenten die Koningsdag eerder hebben georganiseerd, merken na Koningsdag een bijzonder gevoel van trots en het gevoel bij elkaar te horen. En we zien dat bedrijven in onze gemeenten met elkaar gaan samenwerken. Dat belooft nog veel moois voor de toekomst, ook ná Koningsdag 24!