Logo Koningsdag

Tijdens Koningsdag staan drie thema’s centraal: ruimte, energie en trots. Deze woorden zitten in het hart van Emmenaren en daarom is het koningsdaglogo een uit drie harten opgebouwde vlinder. Het past bij het gevoel dat Emmen op 27 april over wil brengen: vanuit het hart.

Ideeën uit het hart

Wij geloven ook in de kracht van creativiteit en herkenbaarheid. Daarom kun je ons koningsdaglogo en de huisstijl gebruiken voor creatieve ideeën! Het gebruik van ons koningsdaglogo is gratis, we vragen je alleen wel om iets ‘terug te geven’ aan onze inwoners. Je mag zelf een voorstel doen wat dit kan zijn. Op deze manier willen wij ook oog hebben voor mensen die niet overal aan mee kunnen doen. Misschien willen jullie een deel van de opbrengst schenken aan een lokaal goed doel of overwegen jullie om producten beschikbaar te stellen aan bijvoorbeeld de voedselbank. Met dit soort ideeën die uit het hart komen, kunnen we samen echt het verschil maken! 

Wil je het logo gebruiken? Stuur dan een mail naar koningsdag@emmen.nl met daarin je aanvraag en idee.

Logo Koningsdag 2024 op een witte kaart die vastgehouden wordt door een hand.

Huisstijl

De beelden en video’s hieronder zijn vrij te downloaden voor gebruik bij publicaties over Koningsdag in Emmen 2024.

Koningsdag huisstijlboek

Labels

Doedels

Videomateriaal

Social media

Verhaal logo

Speciale band met vlinders

Emmen heeft van oudsher een speciale band met vlinders. Daarnaast is de vlinder geliefd door iedereen. Een allemansvriend. Net zoals Koningsdag een dag voor én van iedereen is, ongeacht leeftijd of afkomst. Het logo is een vlinder opgebouwd uit drie harten met de borst vooruit en een trotse blik. Het representeert ons verleden, heden en de toekomst en vertegenwoordigt ruimte, energie en trots. De drie thema’s die wij in het hart hebben gesloten voor Koningsdag.

Ruimte, energie en trots

Naast de vlinder is ook de ruimte, energie en trots belangrijk voor Emmen. Het wordt ervaren door inwoners en het is een rode draad die de gemeente doorvoert in alles wat zij rond Koningsdag doet. Het logo voor Koningsdag symboliseert dat geheel. Ruimte, energie en trots zit echt in onze genen. We laten graag zien wat we te bieden hebben. We gaan ons niet  anders voordoen dan we zijn; nuchter en bescheiden, maar we zijn ook verrassend!