Bord met I love Klazienaveen met allemaal kleine tekeningetjes

Emmen rolt op 27 april 2024 de oranje loper uit voor Koning Willem-Alexander. Samen met de leden van de Koninklijke familie viert hij zijn verjaardag in het centrum van Emmen. Maar niet alleen in Emmen is het feestelijk oranje. Ook in alle dorpen en wijken van de gemeente. Zo zijn er maar liefst 180 aanvragen voor de subsidieregeling ‘Samen oranje’ voor activiteiten op en rond Koningsdag in de gehele gemeente ingediend en toegekend. Daarnaast worden er in de 15 dorpen ‘ I love’ plaatsnaamborden geplaatst naast de verdere feestelijke aankleding.

Samen Oranje

Eind februari is de subsidieregeling ‘Samen oranje’ gestart. Inwoners, stichtingen of verenigingen die op of rond Koningsdag een leuke activiteit in hun dorp of wijk willen organiseren, konden hiervoor maximaal 350 euro krijgen. De aanvragen konden worden ingediend tot 1 april. We hebben maar liefst 180 inwoners, stichtingen en verenigingen blij kunnen maken met een financiële bijdrage. Wethouder Guido Rink: ‘’In bijna alle dorpen en wijken van de gemeente Emmen worden activiteiten georganiseerd op of rond Koningsdag. Van Nieuw-Weerdinge tot in Nieuw Schoonebeek en van Veenoord tot in Zwartemeer. Fantastisch!’’.

De populairste activiteit van ‘Samen oranje’ is een gezellige barbecue, vaak gecombineerd met spelletjes voor kinderen- met buurtbewoners, vrienden of familie. Andere voorbeelden van activiteiten zijn een pub quiz over het Koningshuis, tompoezen uitdelen op de brink of een koningswandeling door het Bargerveen.

Activiteiten waar iedereen welkom is

De meeste activiteiten uit Samen oranje worden georganiseerd voor een bepaalde groep. Bijvoorbeeld een ontbijt met buren en vrienden, een bingo met de buurt of een spelletjesdag met de bewoners van een verpleeghuis. Dat past goed bij naoberschap, maar dit zijn geen activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. Er zijn ook activiteiten waar iedereen van harte welkom is. Bekijk deze op Samen Oranje.

I love Erica, Klazienaveen, Roswinkel en ga zo maar door

Koningsdag is een bijzondere dag voor de gehele gemeente Emmen. Alle 15 dorpen van Emmen worden daarom versierd voor Koningsdag. Denk hierbij aan banners, vlaggen en de ‘I love’ plaatsnaam borden. In ieder dorp komt een ‘I love’ plaatsnaam bord te staan op een prominente plek. Burgemeester Eric van Oosterhout: ‘We vieren Koningsdag niet alleen in het centrum van Emmen maar in de gehele gemeente. Samen maken we er een feestelijke dag van!’

Koninklijk weekend

Naast Koningsdag zijn er meerdere activiteiten voor en na 27 april. Bekijk deze bij Koninklijke Shop & Pop.

Naam logo Koningsdag

Deze week is de naam van het Koningsdag logo bekend gemaakt. De vlinder heeft vanaf nu de naam ‘Doedeltje’. Inwoners werden opgeroepen om suggesties in te sturen. De naam is bedacht door Evianne Norda uit Emmen. Zij ontving uit handen van burgemeester Eric van Oosterhout en Kinderburgemeester Kirsten Alting een samengesteld pakket met oranje artikelen.