Liveblog Koningsdag

Welkom in dit liveblog. We houden je hier op de hoogte over Koningsdag in Emmen.


Zaterdag 27 april om 15:32

Het was fantastisch

Het koninklijke bezoek is afgelopen. Het was een fantastische wandeling. Hiermee sluiten we deze liveblog af.

Foto: Chantal Eelen en Guido Hansman

Zaterdag 27 april om 13:23

“Het kon véél minder”

De koning en zijn familie zijn uitgezwaaid. Wat was het een geweldig feest met elkaar. We hebben genoten. “Het was een eer om dit te organiseren. Kom vooral nog eens terug”, zegt burgemeester Eric van Oosterhout. 

Koning Willem-Alexander: “Emmen heeft bij mij een zaadje geplant, een deel van mijn hart gewonnen. Elke keer als ik terug kom in Drenthe zal ik zeggen: hier kom ik weg! Het kon veel minder”.

Foto’s: Alieke Eising

Zaterdag 27 april om 13:04

Kleurrijke Koningsdag

De Koning en zijn gevolg liepen op het plein voor het gemeentehuis door een bloemenweide van circulaire-plastics die is omgedoopt tot Circulair Plastic Positivity! Bij een bijna 10 meter hoog boeket bloemen – gemaakt met de nieuwste technieken – kreeg de familie een korte introductie over deze grote stap in het oplossen van een groot, wereldwijd probleem.

Foto’s: Alieke Eising

Zaterdag 27 april om 12:15

En de winnaar is…

Op het spelplein was het tijd voor actie met een interactief spel over de regio. Samen met kinderen uit de regio gingen de leden van het koninklijk huis de strijd met elkaar aan. Het vak Hondsrug Drenthe met team captain Koning Maxima heeft gewonnen. Zij winnen eeuwige Emmense glorie.

Zaterdag 27 april om 12:06

Hartverwarmend ontvangst in Emmen

De koninklijke familie noemt het ontvangst in Emmen hartverwarmend en gastvrij.

Foto’s: Alieke Eising

Zaterdag 27 april om 11:14

Koninklijke familie aangekomen

De koninklijke familie is ontvangen in het sfeervolle Emmen. We zijn begonnen! Kijk en geniet mee via de uitzending op NPO 1, op de 12 schermen in het centrum of natuurlijk langs de route.

Foto’s: Alieke Eising

Zaterdag 27 april om 10:17

Gezellige sfeer

Het centrum van Emmen druppelt langzaam vol, het is gezellig druk. Om 11.00 uur start de koninklijke wandeling.

Kom je met de auto naar het centrum, dan kun je gratis parkeren aan de Meerdijk (stadionplein 1, Emmen) of op P-Oost (Van Schaikweg 55, Emmen). Vanaf de Meerdijk rijden op Koningsdag van 08.00 uur tot zondag 28 april 01.00 uur gratis pendelbussen naar het centrum van Emmen.

Tegen betaling kun je parkeren bij Q-park Wildlands (Ermerweg 28, Emmen) en bij de parkeerplaats voor Kinepolis (Westeind 70). Volg de gele borden met ‘P Koningsdag’ voor de snelste route naar de parkeergelegenheden.

We raden je aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of om met de fiets te komen om lange files bij parkeerplaatsen en op omleidingsroutes te voorkomen.

Zaterdag 27 april om 8:00

Emmen kleurt vandaag oranje

Emmen kleurt vandaag oranje! Een extra bijzondere Koningsdag dit jaar met het bezoek van de koninklijke familie. Achter de schermen zijn de voorbereidingen in volle gang. Met gezonde spanning maken we ons klaar voor het bezoek. We gaan er een fantastische dag voor maken voor iedereen!

Donderdag 25 april om 20:00

Noodverordening

Vanmiddag was de generale repetitie voor Koningsdag. De laatste puntjes zijn op de ‘i’ gezet. Om van Koningsdag een leuk en veilig feest voor iedereen te maken geldt er vanaf 22.00 uur vanavond een noodverordening. Daarin staan voor bepaalde gebieden aanvullende regels. Een aantal van deze regels zijn:

  • In alle horecagelegenheden is het op vrijdag 26 april tot 23.59 uur feest, ook met livemuziek!
  • Alle fietsen (ook brom- en snorfietsen) en scooters moeten op 27 april om 01.00 uur uit het centrum zijn. Ben je te laat? Dan wordt je fiets naar BenKwijt (Prins Hendrikweg 10, Emmen) gebracht. Daar kun je deze gratis ophalen. Je moet wel kunnen laten zien dat het echt jouw voertuig is, bijvoorbeeld met je sleutel.
  • Alle auto’s moeten op 26 april om 22.00 uur uit het centrum zijn. Ben je te laat? Dan moeten we helaas je auto wegslepen. Dat willen we liever niet, dus zorg ervoor dat je op tijd parkeert op één van parkeerterreinen waar dat wél mag.
  • Je kunt gratis parkeren op P-Oost (Van Schaikweg 55). Tegen betaling kun je parkeren bij Q-park Wildlands (Ermerweg 28) of bij P-Noord voor Kinepolis (Westeind 70).